EEN WERELD VAN SPEELPLEZIER AL 30 JAAR LANG.

Sinds 1990 is 999 Games actief als uitgever en distributeur van bord- en kaartspellen in de Benelux (en soms ook wereldwijd). In die tijd zijn er honderden verschillende spellen uitgegeven: Bordspellen, kaartspellen, familiespellen en strategische spellen. Bekende titels van 999 Games zijn bijvoorbeeld Catan, 30 Seconds®, Halli Galli, Regenwormen, Machiavelli, Carcassonne en Wingspan. Het totale assortiment is enorm en biedt voor iedereen, jong en oud, beginner of expert, een wereld van speelplezier.

Hoe het ooit begon

Toen Michael Bruinsma al die jaren geleden 999 Games begon, was het aanbod op de spelletjesmarkt in Nederland en België al tientallen jaren nagenoeg onveranderd. Vernieuwing was zeer beperkt. Op de buitenlandse markt was er het aanbod veel omvangrijker en kwamen er ook buitengewoon goede titels uit. Titels die het volgens Michael hier ook uitstekend zouden doen. Volgens hem reden genoeg om daar verandering in te brengen. Hij begon met de distributie van importspellen in de lage landen en gaf ze vanaf 1998 ook in het Nederlands uit.

Een compleet overzicht van 999 Games door de jaren heen vind je hieronder:

999 Games - 30 jaar

EEN WERELD VAN SPEELPLEZIER.
AL 30 JAAR LANG.

Sinds 1990 is 999 Games actief als distributeur en uitgever van bord- en kaartspellen in de Benelux. In die tijd zijn er honderden verschillende spellen uitgegeven: Bordspellen, kaartspellen, familiespellen en strategische spellen. Bekende titels van 999 Games zijn bijvoorbeeld Catan, 30 Seconds®, Halli Galli, Regenwormen, Machiavelli, Carcassonne en Wingspan. Het totale assortiment is enorm en biedt voor iedereen, jong en oud, beginner of expert, een wereld van speelplezier.

999 Games - 30 jaar

Hoe het ooit begon

Toen Michael Bruinsma al die jaren geleden 999 Games begon, was het aanbod op de spelletjesmarkt in Nederland en België al tientallen jaren nagenoeg onveranderd. Vernieuwing was er nauwelijks. Op de buitenlandse markt was dat aanbod er wel en bovendien waren die spellen ook nog eens uitdagender en leuker spellen dan die hier bij ons beschikbaar waren. Reden genoeg om daar verandering in te brengen. Allereerst door spellen in de lage landen distribueren, maar later ook zelf in het Nederlands uit te geven.

 

Een compleet overzicht van 999 Games door de jaren heen vind je hieronder:

1 juli 1990

999 Games wordt opgericht als eenmansbedrijf. Importspellen en accessoires worden in Nederland, België en Duitsland per postorder verkocht. Het assortiment bestaat uit wargames, fantasygames, complexe multiplayer games en accessoires.

Juli 1993

Magic: the Gathering wordt gelanceerd en vaagt alle andere spellen weg. Er komt personeel bij en de omzet groeit stevig.

Magic The Gathering

1995

999 Games stopt met de directe verkoop aan particulieren en start met de verkoop aan winkels.

Onze spellen zijn ook te koop bij de spellen speciaalzaak

Maart 1998

999 Games geeft zijn eerste spel uit: Elfenland, gevolgd door onder andere Land in Zicht, De Kolonisten van Catan en El Grande. Elfenland wint ditzelfde jaar de prijs Speelgoed van het Jaar. In 1999 wint De Kolonisten van Catan deze prijs. Het aantal verkochte bordspellen stijgt hard.

Elfenland van 999 Games

19 december 1999

Pokemon ruilkaarten

999 Games lanceert het ruilkaartspel Pokémon dat zo’n groot succes was dat 999 Games sterk moest worden uitgebreid. Naast aanzienlijk meer personeel vindt een verandering in de structuur plaats. Van een platte organisatie met 6 man ging het bedrijf naar een piramidevormige organisatie met 46 man.

2006

In 2006 verhuist 999 Games naar het huidige pand in Almere, omdat vooral de opslagcapaciteit van de steeds groeiende voorraad producten te kort schoot.

Het hoofdkantoor van 999 Games in Almere

2015

999 Games viert met alle leveranciers en hoofdzakelijk buitenlandse relaties groots het 25-jarig jubileum tijdens Sail 2015 in Amsterdam.

999 Games jubileum

2020

2020 Door de Covid-19 pandemie is het 30-jarig jubileum niet hoe we dat ons van tevoren hadden voorgesteld. Wel blijkt dat door het verplichte thuisblijven de spellen van 999 Games bij veel mensen voor wat broodnodig speelplezier en ontspanning zorgen. Een klein lichtpuntje in een vervelend jaar.

Bij de oprichting van 999 Games in 1990 werd Michael door sommigen voor gek verklaard. Immers: door de populariteit van computerspellen zou toch niemand meer traditionele gezelschapsspellen willen spelen? Het tegendeel bleek gelukkig waar en inmiddels zijn bordspellen in Nederland en België populairder dan ooit.

Op dit moment is 999 Games een geprofessionaliseerde organisatie met ongeveer 45 medewerkers. Zij zetten zich samen, dag in, dag uit, in om de beste en leukste bordspellen te brengen voor iedereen, voor iedere gelegenheid en op ieder moment.

Het team van 999 Games